Monday, October 16, 2023

Με επιτυχία το Φθινοπωρινό Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα Βοστώνης

16 Οκτωβρίου 2023
twitter sharing button
ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 1
Παιδιά αμφοτέρων των φύλων του Φθινοπωρινού Κατασκηνωτικού Προγράμματος πλαισιώνουν τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο σε αναμνηστική φωτογραφία. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Με επιτυχία διεξήχθη το ετήσιο Φθινοπωρινό Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα της Μητρόπολης Βοστώνης. Πάνω από διακόσια παιδιά αμφοτέρων των φύλων από τις κοινότητες της επικράτειας της Νέας Αγγλίας συγκεντρώθηκαν στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Μητρόπολης Βοστώνης στο χωριό Κοντούκουκ του Νιου Χαμσάιρ.

Το πρόγραμμα ήταν ένας συνδυασμός μαθητείας της Ορθόδοξης Πίστης, της ελληνικής ταυτότητας και κληρονομιάς, ψυχαγωγίας και σύναψης καινούργιών γνωριμιών και φιλικών σχέσεων. Το ψυχαγωγικό μέρος του προγράμματος εμπεριείχε και επίσκεψη στο χωριό του Κοντούκουκ, το οποίο αυτή την εποχή αναδύει μία μοναδική στο είδος του ιδιαιτερότητα με την αλλαγή των φύλλων και τη συγκομιδή των μήλων.

Στο πρόγραμμα παρευρέθηκε ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, ο οποίος ενθουσιασθείς από το όλο κλίμα και τις πασίχαρες φωνές των παιδιών χαρακτήρισε την ατμόσφαιρα «ενθουσιώδη» και γεμάτη από «ενέργεια». Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος συνέβαλλε με τα παιδιά, συνέφαγε, αντάλλαξε σκέψεις  και συνομίλησε μαζί τους.

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος ομιλεί στα παιδιά του Φθινοπωρινού Κατασκηνωτικού Προγράμματος. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Τονίζεται ότι στο πρόγραμμα συμπεριλαμβανόταν και ο καθημερινός εκκλησιασμός στον ναό του Αγίου Γεωργίου και συγκεκριμένα η συμμετοχή στον Εσπερινό στον οποίον χοροστατούσε ο Μητροπολίτης Μεθόδιος και στο τέλος ομιλούσε καταλλήλως στα παιδιά. Επειτα από τον Εσπερινό ακολουθούσε το δείπνο στο οποίο έτρωγαν τα παιδιά στην κοινή τράπεζα και ακολουθούσε η διδαχή της Ορθόδοξης Πίστης.

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «το πρόγραμμα του Φθινοπώρου πήγε πάρα πολύ καλά. Χάρηκα πολύ που πήγαν τόσα πολλά παιδιά κι αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν πως στην Ακολουθία στο δεξιό Αναλόγιο ήταν τα μισά παιδιά και έψαλλαν όλα μαζί και μου άνοιξαν την καρδιά». Συμπλήρωσε πως «γίνεται πολύ καλό έργο στο Κατασκηνωτικό Κέντρο».

Επισημαίνεται ότι οι συμμετοχές δηλώθηκαν μέσα σε λίγα μόλις λεπτά από τη στιγμή που άνοιξε η λεγόμενη πλατφόρμα εγγραφών. Δυστυχώς πάνω από εκατό παιδιά δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν, γράφτηκαν στον κατάλογο αναμονής αλλά δεν υπήρχε δυνατότητα λόγω περιορισμού των χώρων. Η Μητρόπολη Βοστώνης εξετάζει ήδη τρόπος ώστε το Φθινοπωρινό Πρόγραμμα του επόμενου έτους 2024 να μπορέσει να δεχθεί περισσότερα παιδιά.

Τα παιδιά του Φθινοπωρινού Κατασκηνωτικού Προγράμματος ψέλνουν όλα μαζί τις Ιερές Ακολουθίες στον ναό του Αγίου Γεωργίου του Κατασκηνωτικού Κέντρου. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Μητρόπολης Βοστώνης βρίσκεται στο χωριό Κοντούκουκ της πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ, απέχει περί τις δύο ώρες οδικώς από τη Βοστώνη και περί τη μισή ώρα από την πρωτεύουσα του Νιου Χαμσάιρ, την πόλη Κόνκορντ (Concord). Πρόκειται για μία ειδυλλιακή τοποθεσία με μεγάλη λίμνη, με παρεκκλήσιο τιμώμενο επί τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, Οίκημα Φιλοξενίας, τραπεζαρία και οικήματα για τους κατασκηνωτές.

Το Οίκημα Φιλοξενίας απαρτίζεται από τριάντα πέντε δίκλινα δωμάτια και ιδιωτικό μπάνιο το καθένα, χώρους συνεδριάσεων και τραπεζαρία, χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας. Αυτή την εποχή οικοδομείται το κλειστό γυμναστήριο το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τον Μάιο του 2024.

Παιδιά του Φθινοπωρινού Κατασκηνωτικού Προγράμματος δείχνουν το ιερό ενθύμιο του σταυρού που τους διένειμαν στην Κατασκήνωση. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗ

Το Κατασκηνωτικό Κέντρο είχε οραματιστεί ο Μητροπολίτης Μεθόδιος πριν από τριάντα και πλέον έτη ώστε να μπορεί η νεολαία να έχει το δικό της κατασκηνωτικό χώρο καθότι μέχρι τότε η Μητρόπολη ενοικίαζε διάφορους χώρους. Εκτοτε κατά τα παρελθόντα τριάντα έτη από την ίδρυσή του έχουν συμμετάσχει χιλιάδες παιδιά αμφοτέρων των φύλων, τα οποία έχουν ενισχυθεί στην Ορθόδοξη Πίστη και Ελληνική τους Πολιτιστική Κληρονομιά.

Υπογραμμίζεται πως τα παιδιά καταβάλλουν ένα συμβολικό ποσό για τη διαμονή της στο Κατασκηνωτικό Κέντρο, ενώ η Μητρόπολη Βοστώνης παρέχει υποτροφίες σε παιδιά οικογενειών οι οποίες δυσκολεύονται οικονομικώς.